به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا مالکی ظهر یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه بیان داشت: تعداد 9 هزار و 600 روستا در سیستان و بلوچستان در مدت 40 روز مورد سرشماری و آمارگیری عمومی کشاورزی قرار میگیرد.
مدیر اجرایی طرح سرشماری سیستان و بلوچستان بیان داشت: از این تعداد روستا تعداد 6 هزار و 200 روستا جمعیتی کمتر از 20 خانوار دارد و یک هزار روستا نیز در توابع شهرستان زاهدان قرار دارد.
وی افزود: از آنجا که تعداد 960 روستا در دشت سیستان و در فواصل نزدیک به یکدیگر قرار دارد لذا بر اساس راست آزمایی صورت گرفته تعداد 286 آمارگیر برای دریافت و ثبت اطلاعات در این طرح بکارگیری شده است.
وی بیان داشت: در همین راستا تعداد 19 معاون فنی به ازای هر شهرستان یک نفر و تعداد 46 کارشناس قبل از شروع سرشماری عمومی کشاورزی آموزش های لازم را فرا گرفته اند و در طول مدت اجرای این طرح کار هدایت و راهنمایی آمارگیران را بر عهده دارند.
وی با بیان اینکه طرح سرشماری عمومی کشاورزی از روز گذشته در سیستان و بلوچستان به طور همزمان با سراسر کشور برگزار شده است افزود: این طرح از روز گذشته آغاز و به مدت 40 روز تا 18 ابان ماه سال جاری ادامه دارد و در صورت نیاز قابل تمدید خواهد بود.
وی ویژگی سرشماری امسال را نسبت به گذشته بهره مندی و استفاده از مکانیزم رایانه ای عنوان کرد و گفت: برای نخستین بار در کشور تمامی مراحل ثبت و جمع آوری اطلاعات با استفاده از رایانه قابل حمل انجام می شود که این اقدام در کاهش هزینه ها و سرعت پردازش اطلاعات بسیار تاثیر گذار است.
مالکی دیگر ویژگی این سرشماری با موارد مشابه در سال های گذشته را نیز همچنین حضور و مسئولیت پذیری وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: در سرشماری های عمومی کشاورزی در گذشته مسئولان جهاد کشاورزی مسئولیت اجرایی در سرشماری نداشتند.
سرشماری کشاورزی ارتباطی با پرداخت یارانه ندارد
مالکی با بیان اینکه با آغاز سرشماری از روز گذشته تا کنون همکاری و تعامل مناسبی با آمارگیران صورت گرفته است بیان داشت: بر خلاف تصور عده ای از روستائیان اطلاعات جمع آوری شده و به ثبت رسیده هیچ ارتباطی با پرداخت و یا قطع یارانه ها از طرف دولت ندارد.
مدیر اجرایی طرح سرشماری کشاورزی سیستان و بلوچستان بیان داشت: بر اساس قانون اطلاعات جمع آوری شده توسط مرکز آمار ایران اطلاعات جمع آوری شده محرمانه تلقی شده و در هیچ یک از مراجع امکان ارایه آن وجود ندارد.
وی بیان داشت: آمار به دست آمده در این سرشماری حکم چراغ برای برنامه ریزی کشور را دارد و به برنامه ریزان کمک می کند تا بر اساس این آمار نسبت به برنامه ریزی اقدام کنند.
وی با بیان اینکه آمار به برنامه ریزان توانایی آینده نگری می دهد افزود: برنامه ششم توسعه نیازمند آمار و شناسایی صحیح ظرفیت ها است و لذا این سرشماری کمک شایانی به برنامه ریزی صحیح و مبتنی بر نیاز خواهد داشت.
مالکی ادامه داد: در راستای فرهنگ سازی و اطلاع رسانی از ظرفیت تمامی سازمانها از جمله آموزش و پرورش، خانههای بهداشت، تریبون نماز جمعه، دهیاریها، مروجان کشاورزی، فرمانداری ها و رسانه ها استفاده شده است.
وی گفت: با پایان یافتن طرح سرشماری عمومی کشاورزی اطلاعات جمع آوری شده مورد راست آزمایی قرار خواهد گرفت.
نظر شما